Utmärkelsen 'Årets #handlaiskara'

År 2022 bytte priset 'Årets handlare' skepnad och kostym till 'Årets #handlaiskara'. Utmärkelsen röstas fram digitalt av kunder och samtliga Skara Handels medlemsverksamheter är nominerade. Man röstar fram den verksamhet man tycker utmärkt sig något extra under året.

2023

Elon Ljud och bild - Jonas Svärd

2022

Skara Blomsterland - Susanne Ström


Årets handlare

Sedan 2011 har Skara Handel delat ut priset Årets Handlare. För att bli nominerad till Årets Handlare ska man ha uppfyllt följande kriterier:

  • brinna för Skara
  • ha stort engagemang
  • vara en uppstickare
  • vara bra på att samarbeta med andra handlare 
  • vara utåtriktad

2020

Marita Jacobsson - Maritas textil & Interiör

Årets vinnare har visat en kreativitet och drivkraft utöver det vanliga genom ständiga satsningar och nytänk i sin verksamhet.

Genom att sätta sina kunder i främsta rummet och alltid erbjudande en utomordentlig service har Maritas textil & Interiör blivit en välkänd butik med trogen kundskara.

Med ett enastående engagemang, och hjärta för staden bidrar hon till en levande stadskärna och är en god förebild för andra företagare.

2019

Jonas Svärdh - Audio Video

Jonas Svärdh på Audio Video tilldelas Årets Handlare för sin långsiktiga satsning på att bygga en modern butik med innovativt tänk i kombination med försäljning av tjänster. Jonas har också ett stort socialt engagemang i Skara inom både föreningslivet och handeln och hans butik har en stark attraktionskraft i Skara centrum.

2018

Charlotta Lidberg - By Lotta

Charlotta Lidberg har utvecklat sin butiksverksamhet med ett modernt tänk gällande såväl utbud, marknadsföring och kundbemötande i sin butik By Lotta, vilket har lett till att hon idag driver en av Skaras mest framgångsrika butiker.

Utöver driften av sin egen affärsverksamhet har Charlotta arbetat energiskt och med ett stort engagemang för Skara som stöd samt för dess näringsidkare. Hennes arbete som ordförande i Skara Handel under flera år har satt stort avtryck hos sina kollegor och medarbetare.

2017

Tony och Lillan - Aberdeen

Aberdeen Parfymeri & Salong har med stort engagemang utökat sin verksamhet och breddat sitt sortiment på ett mycket lyckat sätt. Med en kombination av traditionell marknadsföring och sociala medier lyckas de nå både gamla och nya målgrupper med sin annonsering. Med Aberdeens nya sortiment har Skara fått ett ännu bättre utbud av kläder till kvinnor i alla åldrar från tonåren och uppåt.

2016

Lillemor och Evelina Olsson - Lia In Fashion

Lillemor och Evelina Olsson tilldelas priset Årets Handlare 2016 med följande motivering:  För sin snygga, kreativa och fantasifullt inredda butik både på ut- och insidan, och för ett sortiment som är varierat där det alltid är något nytt på gång i butiken. Lillemor och Evelina har dessutom visat ett stort engagemang och företagsamhet, inte minst genom sitt arbete med Tjejkvällen på Toyota våren 2016.

2015

Fredrik och Helen Johansson - Skara Bok & Lek/Ugglan

Fredrik & Helen Johansson tilldelas priset Årets handlare 2015. Detta fantastiska och positiva par har en hög servicegrad. Fredrik & Helen visar ett stort engagemang i att hålla ett brett och bra utbud i sin butik. De har också ett väldigt trevligt bemötande och är bra förebilder som handlare.

2014

Carina Korhonen – Floristhörnan

Carina Korhonen tilldelas priset Årets handlare 2014. Carina satsar på sin butik och jobbar hårt för att hitta rätt mix av leverantörer som hon tycker passar in. Hon är duktig på att marknadsföra sig på sociala medier och på att anordna olika aktiviteter i och runt sin butik. Carina visar också ett stort engagemang och är serviceinriktad.

2013

Susanne Ström – Skara Blomsterland

Susanne Ström tilldelas priset Årets handlare 2013 för ett gott engagemang och fantastiskt positivitet. Med sitt växande företagande utgör hon en färgklick inom Skaras handel.

2012

Kerstin Lundgren – Ziz/Bjarnes/Jack

Kerstin Lundgren tilldelas priset Årets Handlare 2012 för sitt aldrig sinande engagemang i centrum och för sin övertygelse om att vi måste arbeta tillsammans för att stärka Skaras handel. “Ensam är inte stark”

2011

Susanne Sundblad – Design & Sömnad

Susanne Sundblad har genom sitt stora engagemang och med sin förmåga att samarbeta med andra handlare varit till gagn för alla affärsidkare. Susanne har även genom att vara utåtriktad och framåt berikat handeln i Skara. Detta tycker Skara handel är ett utmärkt exempel på god entreprenörsanda vilket kan tjäna som föredöme för andra.

© 2020 Skara kommun. All rights reserved.